CONCURSUL ZONAL DE MATEMATICĂ „TRAIAN DUȚĂ“

traian duta concursColegiul Național „Radu Negru“ a fost astăzi gazda a celor mai buni elevi de matematică din Făgăraș, dar și de la alte școli din județul Brașov. 66 de elevi din clasele IX-XII au participat la cea de-a douăsprezea ediție a Concursului Zonal de Matematică al cărui inițiator a fost profesorul de matematică, Traian Duță. În memoria acestuia, din anul 2014, concursul îi poartă numele.

Concursul Zonal de Matematică „Traian Duță“ este organizat de Microcercul de Matematică din Făgăraș și Colegiul Național „Radu Negru“ cu sprijinul Primăriei Făgăraș, Inspectoratului Școlar Brașov, dar și a Facultății de Matematică a Universității Transilvania din Brașov.

Din Făgăraș au participat elevi de la Colegiul Național „Radu Negru“, Colegiul Național „Doamna Stanca“, Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“,, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu.

Din orașul Victoria au participat elevi de la Liceul Tehnic „Dr. Alexandru Bărbat“, din Feldioara au fost elevi de la Liceul „Petru Rareș“, din Râșnov, elevi ai Liceului Tehnologic Râșnov și din Săcele, elevi ai Liceului „George Moroianu“.

Subiectele de concurs au fost pregătite în funcție de profil, dar și pentru fiecare clasă.

„Am organizat cea de a XII-a ediție a Concursului Zonal de Matematică. În amintirea domnului profesor Traian Duță, din anul 2014, concursul poartă numele acestuia. Este organizat la Colegiul Național „Radu Negru“ în colaborare cu Primăria Făgăraș, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Facultatea de Matematică a Universității Transilvania. Subiectele au fost realizate la nivelul microcercului de matematică iar colegii din microcerc sunt cei care au realizzat subiectele și cei care fac corectura. Ne bucurăm că putem să ducem tradiția acestui concurs mai departe, mai ales că a fost inițiat de un profesor cu un renume în Făgăraș“ , a spus Remus Mogoș, directorul adjunct al Colegiului Național „Radu Negru“.

La sfârșit elevii cei mai buni au primit diplome și premii în bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.