Recalificare profesională. Vezi în ce domenii

 

sursa: bizbrasov.ro
sursa: bizbrasov.ro

În luna mai, şomerii făgărăşeni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: lucrător în comerț, contabil, brutar, operator introducere validare și prelucrare date, ospătar, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, expert achiziții publice, montator pereți plafoane din gips-carton și sudor. Perioada preconizată pentru începerea acestor nouă cursuri de formare profesională este cuprinsă între 23 – 27 mai.


Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: studii superioare pentru cursul de expert achizitii publice; liceul cu diplomă de bacalaureat pentru cursul de inspector in domeniul securității și sănătății în muncă, liceul pentru cursurile de contabil și operator introducere validare și prelucrare date; școală profesională de profil tehnic pentru cursul de sudor; studii minime obligatorii pentru cursurile de lucrator în comerț, brutar, ospătar și montator pereți și plafoane din gips-carton.

Durata cursurilor este de două luni pentru cursurile de contabil, operator introducere validare și prelucrare date, inspector in domeniul securității și sănătății în muncă, expert achiziții publice; trei luni pentru cursurile de lucrător în comerț și brutar şi şase luni pentru cursurile de ospătar, montator pereți și plafoane din gips-carton și sudor.
Aceste cursuri sînt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).
Înscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera/serviciul mediere, ca urmare a unei cereri însoţită de următoarele documente: actul de identitate, în original şi copie; certificat de naştere, în original şi copie; actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie; actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice, cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament şi o recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.
Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int.114, 124.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.