O fostă profesoară din Făgăraş, propusă pentru funcţia de ministru al Culturii

corina-suteuSecretarul de stat Corina Șuteu a fost propusă, la 3 mai 2016, de premierul Dacian Cioloș pentru a ocupa funcția de ministru al Culturii, în condițiile în care Vlad Alexandrescu a fost revocat.

Aceasta a absolvit Facultatea de Litere, specializarea română-engleză la Universitatea București (1983) și un master în management cultural, Mastere Spécialisé Européen en Management des Entreprises Culturelles (Dijon, Franța) (1991). Imediat după terminarea studiilor, a fost profesor de română-engleză la Liceul Agro-industrial Făgăraș (1983-1987) și redactor la Revista „Teatrul” (1987-1989).

Totodată. a ocupat funcția de director al Uniunii Teatrale din România (1991-1993) și al Theatrum Mundi, în prezent, Metropolis (1993-1995). Din ianuarie 2016 este secretar de stat la Ministerul Culturii. Este autoare a numeroase rapoarte și studii de specialitate (politici culturale). Împreună cu Hanneloes Weeda și Cas Smithuijsen, a editat cartea „Arts Politics and Change. Participative Cultural Policy-making in South East Europe” (Amsterdam, 2005). Este, de asemenea, autoarea volumului „Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe” (Amsterdam, 2006).

Totodată, aceasta a fost consultant pentru diverse programe ale Uniunii Europene, Consiliul Europei, UNESCO, rețele culturale europene, diferite organisme culturale și de cercetare pe plan internațional: expert pentru mai multe programe ale Consiliului Europei (1991-2002); expert pentru direcția de politici culturale pe probleme de formare în management cultural și politici culturale în cadrul UNESCO (1995-2005); expert în cadrul UE, contribuind la studiul despre mobilitatea artiștilor în Europa (1998-2005); expert coordonator pentru proiectul de educație permanentă a profesioniștilor în cadrul programului Phare „Dimensiunea Culturală a Democrației” (2000); expert național pentru studiul „The State of Cultural Cooperation in Europe”, realizat la solicitarea Comisiei Europene (2003).

sursa: bizbrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.