Lucrări finalizate cu succes la Cincu, sfinţite de IPS Laurenţiu Streza

0Locuitorii din satul Cincu au îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare! Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului a fost prezent în Cincu unde a sfinţit pictura bisericii parohiale, dar şi o cantină socială amenajată cu fonduri europene.

2Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a vizitat în a treia zi de Paşti, Parohia Cincu. Ierarhul a oficiat Vecernia în biserica parohială, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte protopopul de Făgăraş 2, Ion Tărcuţă, parohul Florin Adrian Butum şi mai mulţi slujitori ai sfintelor altare din parohiile învecinate.

3„Iată-ne astăzi a treia zi de Paşte, încheind sărbătoarea aceasta în parohia Cincu prin slujba Vecerniei, Vecernia Pascală şi în acelaşi timp aducând mulţumire lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra acestei comunităţi, asupra acestei biserici. Iată-ne binecuvântând  şi sfinţind cununa care împodobeşte această biserică, cununa picturală prin rugăciunea specială făcută astăzi. Îi cinstim pe toţi cei care şi-au aşezat dragostea lor aici pentru ca biserica să fie frumoasă, înzestrată cu atât de multe lucruri noi“, a spus IPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

4„Ne bucurăm că în această a treia zi de la Învierea Domnului am avut vizita Înalt preasfinţitului părintelui Mitropolit Laurenţiu. Cu această ocazie pictura bisericii noastre a fost sfinţită, podoaba bisericii, o încununare a unei munci de 10 ani şi ne bucurăm că în mijlocul nostru astăzi a putut să poposească Înaltpreasfinţitul. Alături de pictură, s-a ridicat pe locul fostei şcoli româneşti, demolată odinioară, o cantină socială. Aici bătrânii care astăzi mai sunt în sat au învăţat să scrie, au învăţat literele alfabetului iar astăzi nădăjduim şi cu ajutorul fondurilor europene, cu ajutorul domnului primar , ca în acest loc copiii lor, nepoţii lor vor lua o masă şcoală caldă şi împlinim astfel o datorie pe care o avem noi creştinii de a fi alături de cei care au nevoie de ajutorul nostru“, a spus pr. Florin Butum, parohul din Cincu.

6După slujba Vecerniei, ierarhul a sfinţit pictura şi catapeteasma locaşului de cult şi a inaugurat un cantină socială amenajată în fosta şcoală românească. Aici, în jur de 150  de copii vor primi zilnic o masă caldă cu sprijinul Primăriei şi Parohiei Cincu.

7„Este o zi deosebită. Am reuşit să realizăm o cantină socială cu fonduri europene. Vor servi masa în jur de 150 de copii, dar şi alte personae care vor avea nevoie. Am fost bucuroşi că l-am avut în mijlocul nostru pe Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului care a sfinţit şi pictura bisericii, dar şi cantina social. A fost o zi deosebită“, a spus Aurel Suciu, primarul comunei Cincu.

8La final, ierarhul a oferit acte de cinstire binefăcătorilor şi a felicitat comunitatea pentru eforturile depuse la realizarea acestor proiecte. Pentru activitatea sa pastorală şi administrativă, părintele paroh Florin Adrian Butum a fost hirotesit iconom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.