radiologie dentaraDe curând a avut loc deschiderea celui mai modern centru de radiologie dentară din ţară. Este vorba despre Planmeca Digital Academy care reprezintă cel mai nou concept de imagistică digitală dentară, amplasat într-un spaţiu modern în incinta centrului comercial Magnolia din Braşov. Dotat cu aparatură medicală performantă, centrul vine în sprijinul pacienţilor cu investigaţii de înaltă calitate cu doze minime de radiaţii. Deşi mulţi oameni se tem de dozele de radiaţii încasate în timpul acestor proceduri medicale,  aparatele de la Planmeca Digital Academy, prin construcţie, emit doze minime de radiaţii oferind imagini de calitate superioară.

Cu aparatele construite de Planmeca, dozele de radiaţii scad considerabil. De exemplu, în cazul unei radiografii intraorale doza este de 2 microsieverti, la radiografia panoramică doza aproximativă în cazul unui adult este de 8-9 microsieverti, în timp ce pentru copii doza este intre 5-6 microsieverti.  Ţinând cont că doza de radiaţii încasată de organism  în timpul unui  zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra este de aproximativ 23 microsieverti, atunci putem spune cu încredere că investigaţiile de la centrul nostru oferă doze minime de iradiere”, ne-a explicat Mădălina Cojocaru, inginer medical la Planmeca Digital Academy.

Aparatele de radiologie Planmeca reprezintă  gama de vârf din domeniul stomatologiei, la nivel mondial, fiind dotate cu funcţii speciale cu doză pediatrică,  şi se conformează cerinţelor stricte de diagnostic ale medicilor stomatologi în implantologie, endodonţie, parodontologie, ortodonţie şi chirurghie maxilo-facială. “Tomograful computerizat Planmeca oferă o gamă variată de dimensiuni ale  volumului captat, de la 40x50mm pana la 160×160 mm şi dispune de funcţia ULTRA LOW DOSE  care scade doza de radiaţie cu până la 77%.  De asemenea, printre serviciile oferite de centrul nostru de radiologie dentară se regăsesc si investigaţiile ORL, ATM iar ca noutate pentru un centru de imagistică dentară, radiografia radio-carpului.  În consecinţă, nu doar medicii stomatologi pot apela la serviciile noastre. În premieră, tot la centrul Planmeca Digital Academy pacienţii pot beneficia de fotografierea 3D a feţei, utilă în tratamentele de ortodonţie şi chirurgie maxilo-facială,  ce nu presupune iradiere” , a adăugat Mădălina Cojocaru.

Pentru o investigaţie imagistică dentară nu este necesară o pregătire în prealabil. Pacientul merge la centru cu trimitere de la medical specialist, după care este preluat de către tehnicienii radiologi care explică cu mult profesionalism fiecare etapă din procedura care urmează să fie efectuată. De asemenea, la centrul de radiologie Planmeca, pacienţii pot opta pentru modalitatea în care să preia rezultatul investigaţiei, indiferent că este pe CD, film sau e-mail. Aşadar, pacienţii din regiunea centru vor avea ocazia să îşi îngrijească dantura cu mai multă încredere cu ajutorul celor mai noi tehnici de diagnosticare puse la dispoziţia lor de centrul Planmeca Digital Academy.

(Anca BALABAN)