Focuri de armă în poligonul de la Galaţi. De această dată, civilii au tras cu armele

 

trageri-2A devenit deja tradiţie ca în momentele importante şi de sărbătoare ale militarilor făgărăşeni, pe poligonul de la Galaţi să se desfăşoare un concurs de tir. Invitaţi sunt de fiecare data, reprezentanţi ai instiuţiilor din oraş, dar şi jurnaliştii făgărăşeni. Pentru civilii care au această ocazie destul de rar, este un moment destul de impresionant. Aşadar, o astfel de acţiune s-a desfăşurat şi astăzi cu ocazia a două evenimente importante pentru militarii făgărăşeni: Ziua Forţelor Terestre, sărbătorită în fiecare an în data de 23 aprilie şi Ziua Infanteriei, sărbătorită în 30 aprilie.

 

Ziua Infanteriei române, sărbătorită în fiecare an în data de 30 aprilie este prilej de sărbătoare pentru militarii Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu” din Făgăraş. În 2016, se împlinesc 186 de ani de la înfiinţarea armei Infanterie. Cu acest prilej, în garnizoana organizează o serie de manifestări dedicate acestei sărbători, care cuprind expoziţii, vizionări de filme documentare, exerciţii de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament şi echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor. Zilele acestea, copiii din şcolile făgărăşene au putut să cunoască pe viu  tehnica de luptă, armamentul de infanterie, muzeul unităţii şi tradiţiile de luptă ale Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”. Tot pe agenda acţiunilor prilejuite de evenimentul aniversar – astăzi, 21 aprilie – s-a organizat în poligonul de la Galaţi un concurs de tragere la care au luat parte zeci de făgărăşeni.

„Pe data de 23 aprilie, Forţele Terestre ale Armatei Române sărbătoresc ziua Forţelor Terestre. Cu acazia Sfântului Gheorghe, Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte organizează o serie de activităţi. Această activitate din poligonul de tragere este dedicată forţelor tereste. Tototdată, pe 30 aprilie, se împlinesc 186 de ani de la înfiinţarea armei infanteriei şi am unit cele două evenimente şi am organizat acest concurs de tragere în poligonul din Galaţi“, a spus maiorul Gligor Văidean, responsabilul de relaţia cu presa din cadrul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vântori de Munte.

 

„Ca de fiecare dată, am venit cu drag aici la poligon, am să concurez şi eu şi sper ca rezultatele să fie la fel de bune ca  anii trecuţi. De fiecare dată am fost lângă armată, lângă militari, lângă cei care ne-au protejat şi ne vor proteja de acum înainte“, a spus prof. Ion Negrilă, directorul Şcolii Gimnaziale „OVID Densuşianu“

 

„În acest an se împlinesc 186 de ani de la înfinţarea armei infanteriei, o armă cu tradiţie veche, o armă care a dus toate războaiele României şi câştigarea independenţei de stat: Primul război şi al Doilea Război Mondial. Îi salutăm camaradereşte pe colegii de la infanterie şi le urăm mult succes în activitatea dânşilor mai ales la misiunile internaţioale pe care le desfăşoară în acest moment şi suntem alături de dânşii în fiecare an. Le urăm un traditional „La mulţi ani“, a spus lt.col.  Adrian Şerban, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş.

 

 

Peste câteva zile, pe 23 aprilie, armata sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.