Felicitări elevilor și profesorilor de la Colegiul „Radu Negru“ pentru rezultatele de la olimpiade!

 radu negruMotiv de bucurie pentru Colegiul Naţional „Radu Negru”, care se mândreşte cu elevi merituoşi. Nu mai putin de 22 de participări la olimpiade şi concursuri şcolare, la faza locală şi zonală, în acest an. După multă muncă şi dedicare, eforturile elevilor şi ale profesorilor îndrumători au fost răsplătite. Materiile la care excelează olimpicii colegiului sunt biologia, limba şi literatura română, limba franceză, dar şi sportul, echipa de baschet din gimnaziu obţinând locul I la faza locală şi locul II la cea regională. Alte materii la care elevii de aici au obţinut rezultate foarte bune sunt limba engleză, fizica, istoria, geografia, sociologia. De asemenea, echipa de baschet fete şi cea de tenis de masă au ocupat locurile II şi III.

Patru olimpici la naţionale

Patru elevi au ocupat locul I la faza judeţeană şi vor reprezenta judeţul nostru la olimpiadele naţionale. Aceştia sunt Ştefan Ramba, clasa a X-a, olimpic la limba  franceză, Petraşcu Andreea şi Grozea Daniela, clasa a X-a, olimpice la biologie şi Paula Butum, din clasa a VI-a, locul I la concursul şcolar „Universul cunoaşterii prin lectură”.

Ştefan Ramba a participat la olimpiadă pentru al treilea an consecutiv, obţinând de fiecare dată locul I pe judeţ. Pentru acest an, proba la nivel naţional se va desfăşura în data de 19 aprilie, la Piatra Neamţ. „Ştefan se califică pentru a treia oară la rând la olimpiada de limba franceză. El a obţinut rezultate remarcabile la nivel naţional: acum doi ani- menţiune, anul trecut- premiul II. Aceste rezultate vin ca o confirmare a talentului şi a pasiunii lui Ştefan pentru studiul limbii franceze. Sunt totodată şi o recompensă binemeritată pentru strădania lui şi nenumăratele ore de pregătire suplimentară, atunci când a trebuit să îşi reorganizeze programul şi să renunţe la activităţile specifice vârstei. Să poţi lucra cu astfel de copii reprezintă desăvârşirea carierei, punctul culminant la care poate ajunge un dascăl. Îmi place să spun că este finalizarea urcuşului pe „Golgota performanţei”, este finalul fericit, motivaţia pentru care mergem mai departe”, ne-a declarat profesoara de limba franceză Mariana Dodea.

Alţi elevi care au obţinut locurile II şi III la olimpiade sunt: Arsene Iulia şi Boeriu Maria, din clasa a VIII-a, Zară Antonia şi Cosma Mihai, clasele a IX-a, Croitoru Andreea, clasa XI-a, Handolescu Radu şi Naneş Florica, clasele a XII-a. Menţiuni au obţinut: Cornea Alexandra, Butum Paula şi Cristian Andreea, din clasa a VI-a, Antal Ştefania, Hariga Dana, Debu Irina, Duruş David din clasele a IX-a, Oprea Oana din clasa a XI-a şi Bâţă Andra, clasa a XII-a. Iulia Arsene şi Maria Boeriu vor participa la Concursul Naţional „Ionel Teodoreanu”, la Iaşi.

„Am participat cu două eleve – Petraşcu Andreea şi Grozea Daniela -, din clasa a X-a D, unde sunt şi dirigintă, la sesiunea de comunicări ştiinţifice în biologie, faza judeţeană. Am reuşit să luăm premiul  I şi vom participa la faza naţională care se va desfăşura la Târgu Jiu, între 15 şi 18 mai. Lucrarea noastră se numeşte „Osmoza la plante”. Abordează o temă interesantă pentru care nu prea avem timp la ore şi de accea ne-am hotărât să facem o lucrare practică cu care am obţinut rezultate frumoase. Materialele necesare pentru experimente au fost cumpărate din cel 1.000 lei obţinuţi ca sponsorizare de la Youth Bank”, ne-a spus profesoara  de biologie Mariana Pirău.

(Alina POPESCU)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.