Secretele Egiptului Antic - BV (1)După Sibiu, primăvara aceasta expoziţia interactivă Secretele Egiptului Antic va ajunge şi la Braşov, unde va fi vizitată începand din 15 aprilie, la Casa Sfatului (Piata Sfatului nr. 30).

Expoziţia este prima din seria History Hackers – un concept original Emagic, dezvoltat în parteneriat cu Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti, ce îşi propune să aducă în atenţia celor mici istoria pe înţelesul lor, fascinanta şi mereu surprinzătoare.
Una dintre cele mai interesante perioade ale istoriei, Egiptul Antic, îşi va destăinui secretele în faţa publicului braşovean într-un cadru extrem de special: prima expozitie interactiva organizata in Brasov, parte a proiectului national History Hackers. Expozitia este dedicata copiilor cu varste intre 6 si 14 ani si va include prezentari si explicatii ale unor momente, personaje si obiceiuri esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational.

 

Caracterul interactiv al acestor proiecte este principalul factor inedit in cadrul unei expozitii clasice pe teme istorice. Copiii vor intra intr-o piramida, se vor aseza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag si vor crea singuri amulete si bijuterii dupa modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificatia lucrurilor pe care le ating.
Secretele Egiptului Antic va avea loc in perioada 15 aprilie – 12 iunie, la Casa Sfatului (Piata Sfatului nr. 30)., Brasovul fiind cel de-al saselea oras care gazduieste proiectul, dupa Bucuresti, Cluj – Napoca, Iasi, Timisoara si Sibiu unde expozitia se afla in present si mai poate fi vizitata pana pe 10 aprilie.

 

Biletele vor fi disponibile in curand pe www.eventim.ro si in retelele afiliate, urmand ca din 15 aprilie, odata cu deschiderea oficiala, acestea sa poata fi achizitionate direct si de la intrarea in expozitie, la Bastionul Tesatorilor.

Biletele vor fi disponibile la preturi diferite, dupa cum urmeaza:

•   Bilet pentru copii sub 14 ani – 20 de lei
•   Bilet pentru adulti – 30 de lei
•   Bilet pentru familie (3 persoane) – 60 de lei
•   Bilet pentru familie (4 persoane) – 80 de lei
•   Pachet de grup (minim 20 de copii) – 15 de lei/copil (insotitorii de grup intra gratuit)
Pentru grupurile mai mari de 10 persoane, este necesara o programare la numarul de telefon:

0725 040 515.
Programul de vizitare este zilnic, intre orele 09:00-17:00 (cu exceptia zilei de luni), iar la dispozitia vizitatorilor este un colectiv permanent care va asigura buna desfasurare a tuturor activitatilor.

Datorita solicitarilor si odata cu “Scoala Altfel”, expozitia va fi deschisa si luni, 18 aprilie.
Sprijinita de Ambasada Republicii Arabe Egipt, expozitia dedicata Secretelor Egiptului Antic este organizata la Brasov in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si promite o adevarata incursiune interactiva in istoria uneia dintre cele mai interesante perioade ale umanitatii: vremea faraonilor si a piramidelor.

Mai multe detalii despre editia din Brasov vor fi publice pe site-ul www.historyhackers.ro precum si pe pagina oficiala de Facebook a proiectului: www.facebook.com/HistoryHackers.ro