5000 de puieţi, plantaţi la Drăguş

DSC_0224 Ţara Făgăraşului s-a alăturat campaniei „Plantează în România“ iar de astăzi mii de puieţi vor prinde rădăcini în pământ făgărăşean.  Una din localităţile care s-au înscris în cadrul acestei campanii a fost  Drăguşul.

Aşadar, zona Drăguşel, aflată la marginea satului Drăguş a fost astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, animată de zeci de oameni care s-au alăturat campaniei „Plantează în România“ şi au venit cu mic cu mare că dea o mână de ajutor.

DSC_0160„Drăguşenii şi-au dorit întotdeauna să realizăm liziere de copaci şi împăduriri pentru a proteja satul lor de eventualele poluări iar acum am avut o oportunitate prin această asociaţie să împădurim şi să facem liziere în partea de sud-vest a satului, prin voluntariat, cu oameni din Drăguş şi Ţara Făgăraşului şi le mulţumesc pe această cale. Puieţii, 5000 la număr au fost donaţi de Asociația „Creștem România Împreună“ din Brașov. Am avut în jur de 60-70 de voluntari“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul comunei Drăguş.

Nu este prima acţiune de împădurire realizată la Drăguş. Anii trecuţi, alte 10 hectare de teren au fost împădurite cu salcâm, beneficiarul fiind Primăria Drăguş. De asemenea pe 180 de ha de teren au fost plantaţi puieţi de molid, fag şi paltin printr-un proiect cu finanţare de la Fondul de mediu, beneficiar fiind asociaţia de proprietari de terenuri din Drăguş.

DSC_0316

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.