Ion Negrila Vicepreşedintele PSD, prof. Ion Negrilă, s-a întâlnit săptămâna trecută cu făgărăşenii din cartierele Florilor, zona străzilor Castanului, Teiului, Stejarului şi Mihai Eminescu. La discuţii au participat şi membrii PSD Alexandru Motoc,  Florin Alexandru şi Lucian Lup.

Principala nemulţumire la care oamenii aşteaptă o rezolvare cât mai rapidă este legată de preţul apei potabile. Mai mult, toată lumea este îngrijorată de calitatea apei de băut care conţine nitriţi şi o cantitate mult prea mare de clor.

PSD va solicita, în perioada următorare, instituţiilor de control verificarea calităţii apei potabile din Făgăraş.

Problema spitalului este ridicată la toate întâlnirile pe care PSD le are cu făgărăşenii. Numărul insuficient de medici şi lipsa dotărilor duc la imposibilitatea de-a asigura servicii medicale corespunzătoare. Se creează adevărate crize, mai ales atunci când sunt urgenţe sau se îmbolnăvesc copiii.

          Pe termen lung, PSD consideră că este nevoie de o mai mare implicare a Primăriei pentru îmbunătăţirea situaţiei. PSD reaminteşte faptul că, din cele 53 de proiecte ale Strategiei de Dezvoltare a Făgăraşului în perioada 2014-2020, Primăria nu a inclus niciun proiect pentru Spitalul Municipal. 

Una din întrebările la care toată lumea aşteaptă răspuns priveşte situaţia lucrărilor de infrastructură. Astfel, PSD cere public, încă o dată, ca Primăria să explice care sunt obligaţiile asumate în contractul dintre Primăria Făgăraş şi Apa-Canal Sibiu.

Tot de la Primărie, făgărăşenii doresc modificarea limitei de viteză la circulaţia din centrul oraşului pentru a creşte siguranţa cetăţenilor. De asemenea, persistă problema parcărilor insuficiente şi prost gestionate. În plus, de ani de zile, autorităţile nu au reuşit să găsească o soluţie pentru câinii vagabonzi.

PSD va pune în dezbatere aceste probleme în cadrul şedinţelor Consiliului Local.

Punctual, oamenii din cartierele amintite cer înfiinţarea de staţii la autobuzele Codreanu şi servicii mai bune din partea SALCO. Deşi gunoiul este pus separat în containere specializate, cei de la SALCO îl ridică “la grămadă”.

Consilierii locali PSD vor face o solicitare către compania SALCO pentru remedierea acestei probleme.