DSCN4073Judecătoria Făgăraş a emis mandate de arestare pentru 30 zile, pe numele a doi bărbaţi din municipiu. Aceştia sunt recidivişti şi riscă între 3 şi 10 ani de închisoare, la finalizarea cercetărilor. Pagubele reclamate de firma de  telefonie prejudiciată se ridică la peste 13.000 lei, şi nu au putut fi recuperate. În intervalul de timp 10-22 martie, mai mulţi cetăţeni au reclamat la 112, persoane care desfăşurau “lucrări” suspecte în apropierea gurilor de canal, pe timp de noapte. Iniţiativa civică a locatarilor de pe str. 13 Decembrie i-a ajutat pe poliţişti la prinderea în flagrat a infractorilor, după ce aceştia fuseseră sancţionaţi anterior pentru tentativă de furt.

“În perioada 10-22 martie au fost înregistrate la Poliţia Făgăraş trei fapte de furt pe timp de noapte, de cablu telefonic subteran, în lungime de 115 metri. În urma activităţilor specifice, lucrătorii Poliţiei Făgăraş au identificat autorii furturilor. Este vorba de trei făgărăşeni din cartierul Combinat, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, toţi recidivişti. Cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în data de 23 martie, doi dintre ei au fost prezentaţi de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş în faţa Instanţei de Judecată, cu propunerea de arestare preventivă, propunere însuşită de instanţa de judecată, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cursul serii, cei doi au fost depuşi în arest la IPJ Braşov”, spune inspector principal Remus Marian, din cadrul Poliţiei Făgăraş.

După ce au sustras din gurile de canal 115 metri de cablu, bărbaţii au ars învelişul protector al cablurilor şi au valorificat cuprul la un centru de colectare. În perioada sus-menţionată, făgărăşenii care locuiesc în zona staţiei de autobuz din cartierul 13 Decembrie au ramas fără internet şi telefonie fixă.

“Valoarea prejudiciului reclamat de S.C. Telekom S.A. este de peste 13.000 lei, pagubă nerecuperată în prezent. Cei trei sunt cercetaţi în continuare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 până la 10 ani, pentru circumstanţe agravante, conform art. 209  litera H din Codul Penal. Poliţia mulţumeşte cetăţenilor care  au sesizat la 112 acţiunile suspecte desfăşurate pe timp de noapte”, încheie Remus Marian, ofiţer de legătură cu presa.