Cursuri de formare profesională gratuite

 

someri-brasovAgenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov organizează în cursul lunii martie nouă cursuri de formare profesională gratuită. Şomerii se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: administrator pensiune turistică, cosmetician, manichiurist-pedichiurist, confecţioner-asamblor articole din textile, cameristă, inspector resurse umane, manager proiect, montator pereţi plafoane din gips-carton şi sudor.
Perioada preconizată pentru începerea acestor nouă cursuri este cuprinsă între 22 – 25 martie. Studiile necesare în vederea participării la unul din cele nouă cursuri de formare sunt: studii superioare pentru cursul de manager proiect, liceul cu diplomă de bacalaureat pentru cursul de inspector resurse umane, liceul pentru cursurile de administrator pensiune turistică şi cosmetician; şcoala profesională de profil tehnic pentru cursul de sudor şi studii minime obligatorii pentru cursurile de manichiurist-pedichiurist, confecţioner-asamblor articole din textile, cameristă şi montator pereţi şi plafoane din gips-carton. Durata cursurilor este de două luni pentru cursurile de manager proiect şi inspector resurse umane, trei luni pentru cursurile manichiurist-pedichiurist, confecţioner-asamblor articole din textile şi cameristă, de şase luni pentru cursurile de administrator pensiune turistică, montator pereţi şi plafoane din gips-carton şi sudor, şi nouă luni pentru cursul de cosmetician.
Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la AJOFM Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi). Înscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera sau serviciul mediere, în baza unei cereri însoţită de următoarele documente: actul de identitate (original şi copie), certificat de naştere (original şi copie), actele de studii eliberate în conditiile legii, actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice, o cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament şi o recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din
cadrul agenţiei.
Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Braşov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int.114, 124.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.