DSCN3771O alegere importantă trebuie să o facă în această perioadă părinţii ai căror copii vor merge la şcoală, în clasa pregătitoare din toamnă. Aşadar, în majoritatea instituţiilor de învăţământ din oraşul nostru s-a desfăşurat evenimentul intitulat „Ziua porţilor deschise“, eveniment care are ca scop prezentarea şcolii, dar şi a dotărilor şi activităţilor de aici. Astăzi, la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu“ s-au deschis porţile pentru micuţii din grădiniţe.

 Una din şcolile de renume ale municipiului nostru este Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu“. De la an la an, tot mai mulţi părinţi aleg să-şi ducă copiii la această unitate de învăţământ. Astăzi, unitatea şi-a deschis porţile pentru ca micuţii care vor merge la toamnă în clasa pregătitoare să facă cunoştinţă cu elevii, dar şi cu profesorii acestei şcoli. Astfel că timp de mai bine de câteva ore, preşcolarii au avut ocazia să vadă, poate pentru prima oară, cum e la şcoală, ce fac şcolarii şi cum se desfăşoară orele şi activităţile din această unitate de învăţământ.

DSCN3779„Astăzi avem „Ziua porţilor deschise“. I-am invitat la noi în şcoală pe toţi cei mici de la grupa mare. Încercăm să facem activităţi cu ei, să fie totul interactiv. Încercăm să le arătăm cu câtă căldură şi drag îi primim la noi în şcoală şi nu numai atât. Vrem să le placă şi îi aşteptăm cu tot dragul“, a spus prof. Ion Negrilă, directorul Şcolii Gimnaziale „Ovid Densuşianu“.

DSCN3784„Pentru că avem maifestarea „Ziua porţilor deschise“, când îi aşteptăm pe cei mici de grupă mare de la grădiniţele care au dorit să ne cunoască, ne-am pregătit în mod deosebit pentru ei şi sufleteşte şi material şi din toate punctele de vedere, astfel încât în echipa noastră am cooptat-o şi pe doamna psiholog, Ioana Orzea care se joacă, chiar în momentele acestea cu ei. Apoi eu, împreună cu copiii pe care îi manageriez, clasa a IV-a C, vom confecţiona un ghiocel din materiale reciclabile şi apoi vor da un tur al şcolii ca să cunoască şcoala, să vadă ce dotări avem, ce oportunităţi le putem oferi copiilor care vor dori să vină din toamnă să ia startul la clasa pregătitoare“, ne-a declarant Silvia Cabel, învăţător la clasa a IV- a C de la şcoala „Ovid Densuşianu“.

Pentru anul şcolar viitor la această unitate de învăţământ vor fi organizate trei clase pregătitoare.

DSCN3767„Pentru anul şcolar următor avem trei clase, 75 de locuri aici la Şcoala „Ovid Densuşianu“ şi mai avem 25 de locuri la Şcoala Gimnazială numărul 4 din Galaţi“, a mai spus Ion Negrilă.

Micuţii s-au simţit foarte bine printre şcolari, mai ales că au avut ocazia să participe alături de ei la diverse activităţi, astfel că mulţi au declarat deja că sunt nerăbdători să meargă şi ei la şcoală.

Înscrierile la clasa pregătitoare au început luni, 29 februarie 2016. Părinţii vor completa online sau vor depune la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor cererile tip de înscriere. Ultima zi de depunere a cererilor este 18 martie.

DSCN3782

 

DSCN3783