DSCN3774Mândrie mare pentru cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Ovid Ddensuşianu“. Eleva Denisa Suciu a reuşit perfomanţa să obţină cel mai mare punctaj la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, faza judeţeană, desfăşurată sâmbătă, 27 februarie la Braşov. Acest rezultat i-a asigurat elevei calificarea la faza naţională a concursului.

La sfârşitul săptămânii trecute cei mai buni elevi din judeţul Braşov s-au întrecut la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, faza pe judeţ. Competiţia a avut loc în Braşov iar din Făgăraş au participat zeci de elevi. De la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu“ au participat 9 elevi, elevi care s-au remarcat la învăţătură la Limba Română. Rezultatele bune nu au întârziat să apară, dar şi bucuria pentru profesorii şcolii de a obţine primul loc pe judeţ la clasa a VI-a.

Eleva Denisa Suciu a obţinut cel mai mare punctaj la această competiţie,117 puncte din maximum de 120, ceea ce i-a asigurat calificarea la faza naţională a olimpiadei.

„Concursul a fost destul de greu, concurenţa a fost mare, dar m-am pregătit foarte bine şi intens pentru această olimpiadă. Am reuşit să trec cu bine peste tot şi a fost totul bine. Limba română este chiar materia mea preferată, citesc mult, fac exerciţii suplimentare. Pentru mine acest rezultat înseamnă o şansă foarte mare ca să demonstrez ceea ce îmi place mie să fac, să mă afirm şi dau o şansă ca toată lumea să vadă că şi acest oraş poate să ajungă la etapa naţională“, a spus Denisa Suciu.

Despre planuri de viitor încă nu s-a gândit, însă ştie bine că vor avea legătură cu Limba şi Literatura română, materia ei preferată.

„Aş vrea să merg pe partea de literatură, îmi place foarte mult să compun poezii, diferite poveşti şi aş vrea să fac ceva în acest sens“, a mai spus Denisa.

DSCN3775„Mă bucur pentru că este al treilea an la rând când am elev calificat la etapa naţională. Pentru mine este o justificare a muncii mele şi mă bucur că numele Făgăraşului se poate auzi mai departe, la nivel naţional ceea ce este o realizare foarte mare pentru un oraş atât de mic ca al nostru“, a spus Corina Moldovan, profesor de Limba şi Literatura Română.

Rezultate bune la olimpiada de Limba Română au obţinut şi alţi elevi ai şcolii „Ovid Densuşianu“. Premiul 3 a obţinut eleva Anina Manea din clasa a VI-a, menţiune elevii Ema Bârzan din clasa a VI-a, Bianca Ciolan din clasa a VI-a, Cătălin Bălan din clasa a V-a şi Diana Boeriu din clasa a VII-a.