Proiectul MOBI, la final

 

mobiAu adoptat un stil de viaţă sănătos, au făcut economii la bugetul propriu şi au contribuit la reducerea poluării. Este vorba despre mai mulţi angajaţi din instituţiile de stat, dar şi private care s-au înscris în urmă cu câteva luni în cadrul proiectului „MOBI“, proiect care are ca scop reducerea emisiile de CO2 prin folosirea altor mijloace de transport decât cel cu automobilul. În România, trei oraşe au participat la această competiţie, printre care şi Făgăraşul.

Săptămâna trecut a avut loc întâlnirea de final din cadrul acestui proiect la Făgăraş.

Astfel, în Făgăraş s-au derulat două sesiuni de implementare a acestei aplicaţii. La prima sesiune au fost înscrişi 52 de angajaţi, împărţiţi în 13 echipe. În cea de-a doua sesiune au participat 10 angajaţi.

În urma implementării aplicaţiei la Făgăraş s-au înregistrat modificări de comportament privind deplasarea participanţilor, care s-au tradus prin reducerea emisiilor de CO2, respectiv 96 de kg în 15 săptămâni.

În concluzie, având în vedere rezultatele obţinute, dacă aceste schimbări s-ar menţine pe termen lung, într-un an, cei 62 de participanţi ar contribui la reducerea a 329 de kg de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.