Rău platnicii rămân fără apă rece

 

DSCN2413După o lungă perioadă în care făgărăşenii rău platnici au primit apă rece la robinet, reprezentanţii societăţii Apă Canal Sibiu, Sucursala Făgăraş vor începe din nou debranşările. Primii pe listă sunt locatarii din blocurile Asociaţiei nr. 1 de pe strada Plopului. Urmează şi alte debranşări, mai ales că datoria totală pe care o are de recuperat societatea Apă Canal de la făgărăşeni este de peste 1.400.000 de lei.

Din totalul datoriei, cea mai mare pondere o deţin asociaţiile de proprietari, respectiv 82%.  Abonaţii de la case însumează restanţe de 12% din suma totală, iar agenţii economici de 6%.

Cei care vor rămâne primii fără apă rece sunt făgărăşenii care aparţin de Asociaţia Plopului nr. 1. Aceştia au fost somaţi, însă fără niciun rezultat. De asemenea, reprezentanţii societăţii de distribuire a apei reci au informat atât Primăria, cât şi OPC –ul şi Direcţia de Sănătate Publică cu privire la debranşările care le vor face începând de marţi, 9 februarie în cartierul Combinat.

„Sunt foarte mulţi datornici şi vom continua debranşările având în vedere că datoriile totale la facturi mai mari de 45 de zile sunt aproape 1.500.000 de lei. Vor fi notificate în continuare asociaţiile de proprietari iar acolo unde nu se vor întregistra plăţi, vom trece la debranşări. Vreau să atrag atenţia că vom debranşa şi nu vom rebranşa decât atunci dacă se vor plăti, indiferent ce fel de presiuni vor fi. De aproape un an de zile nu am mai făcut acţiuni de acest tip.  Unii abonaţi consideră că plata acestei prestări de serviciu o pot lăsa pe ultimul plan. Eu ştiu că sunt şi buni platnici, dar au raportul contractual au asociaţia, iar asociaţia cu noi. Noi nu ştim care sunt buni platnici şi nu putem să intervenim în blocurile respective.  Îmi pare rău că se ajunge în asemenea situaţii, noi am încercat să nu mai ajungem aici, dar activitatea societăţii noastre este pusă în impas. Noi suntem o societate comercială fără niciun venit din altă parte.  Nu primim bani de la bugetul local sau din altă parte. Cu ceea ce vindem şi încasăm, ne desfăşurăm activitatea“, a spus ing. Vasile Manta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.