Se pregătesc pentru simulare

simulareElevii claselor a VIII-a vor susţine în perioada 22-24 februarie simularea Evaluării Naţionale. Testarea va consta în două probe scrise, pentru majoritatea elevilor, una la Limba şi literatura română şi una la Matematică. Doar cei de la secţia germană a Colegiului Naţional “Doamna Stanca” vor da şi un test scris la Limba maternă.

Aproape 300 de elevi de la şcolile din municipiu vor susţine probele. Dintre aceştia, cei mai mulţi învaţă la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu”, 86 de elevi, şi la Colegiile Naţionale „Radu Negru”, 73 de elevi şi „Doamna Stanca”, 72 de elevi. Cei mai puţini vor fi la Colegiul „Aurel Vijoli”, 34 de elevi şi la Liceul Teologic Ortodox „Constantin Brâncoveanu”, 27 de elevi.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a se va desfăşura după următorul program:

– 22 februarie, proba de Limba şi literatura română,

– 23 februarie, proba de Matematică,

– 24 februarie, proba de Limba şi literatura maternă,

– 4 martie, afişarea rezultatelor.

Această testare are rolul de a-i pregăti pe elevi în vederea examenelor viitoare.

Şi cei aproape 800 de elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a se pregătesc pentru simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Acestea se vor desfăşura între 7 şi 10 martie, iar rezultatele se vor afla pe 18 martie. Elevii clasei a XI-a vor da două probe scrise, iar cei de clasa a XII-a, trei probe scrise, la care se adaugă cea de Limba maternă pentru cei cu predare în limba maternă.

„Rezultatele obţinute de elevi la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat probele. Se vor purta discuţii individuale cu elevii, vor fi dezbateri la nivelul clasei, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, spune profesorul Ion Negrilă, directorul Şcolii Gimnaziale “Ovid Densuşianu”.

(Alina POPESCU)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.