sursa foto: opiniatimisoarei.ro
sursa foto: opiniatimisoarei.ro

După ninsoare şi ger, se anunţă temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă a anului. Meteorologii au emis o informaţie privind estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie.

TRANSILVANIA

„Regimul termic va reveni treptat la normal, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la -2 grade pe 25 ianuarie, la 7 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne, deşi în continuare negative, vor ajunge, la sfârşitul aceluiaşi interval, apropiate de punctul de îngheţ. Între 29 ianuarie şi 31 ianuarie se va produce o răcire ușoară, însă, începând cu 1 februarie, se vor înregistra temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă a anului. Vor fi precipitaţii slabe, mixte în primele 2-3 zile şi din nou spre sfârşitul primei săptămâni. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi între 1 şi 6 februarie. Vor fi condiţii de polei.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la -5 grade pe 25 ianuarie, la 4 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, în medie, la -2 grade, la sfârşitul aceluiaşi interval. Între 29 ianuarie şi 31 ianuarie se va produce o răcire uşoară, însă, începând cu 1 februarie se vor înregistra zilnic medii uşor pozitive ale temperaturii aerului şi, atât maximele cât şi minimele, vor fi uşor mai ridicate decât în mobişnuit în această perioadă a anului.

Vor cădea ninsori slabe în primele 2-3 zile, spre sfârşitul primei săptămâni şi din nou în unele zile ale intervalului 1-7 februarie“

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie