risc-de-producere-a-avalanselor-in-muntii-fagaras-la-balea-lac-zapada-are-peste-un-metru-257644Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu a anunţat că în această dimineaţă, la ora 8.00, stratul de zăpadă măsura 150 cm la Bâlea Lac, 108 cm la Vf. Omu, 34 cm la Sinaia, 28 cm la Predeal şi 27 cm la Fundata. Zăpada căzută în ultimele 24 de ore este însemnata (circa 60 cm nou depuși în platformă stației Meteorologice), dar pe văi depozitele formate sunt mai consistente.

„Zăpada căzută este ușoară și fără coeziune. Însă, sub acest strat, zăpada este mai compactă, sunt prezente cruste de gheață și cristale fine, iar spre sol cristale tip cupă”, au precizat meteorologii. În aceste condiții, riscul declanșării de avalanșe de dimensiuni medii și mari este mare. În Munţii Bucegi, riscul producerii de avalanşe este însemnat.
În intervalul 22 ianuarie, ora 20.00 — 23 ianuarie, ora 20.00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales în zonă înaltă. Cerul va fi variabil, temporar noros la începutul intervalului în Munții Bucegi, unde va mai ninge slab. Local se va semnala ceaţă, asociată și cu depunere de chiciură. La peste 1800 metri temperaturi minime vor fi cuprinse între minus 24 grade Celsius şi minus 18 grade Celsius.