DSCN316218 făgărăşeni au ajuns la spital cu mâinile şi picioarele rupte după ce au alunecat pe gheaţa de pe străzi sau trotuare. Anul 2016 a început cât se poate de rău pentru mai mulţi locuitori ai oraşului. Oamenii au ieşit din case cu diverse treburi – la serviciu sau la cumpărături, însă au ajuns la spital după ce au căzut pe gheaţă. Avalanşa de solicitări la camera de gardă a Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului din Făgăraş a coincis cu primele ninsori de la Făgăraş. Gheaţa de pe trotuare poate fi extrem de periculoasă , în special pentru bătrâni. În urma unei căderi, oamenii se pot alege mult mai uşor cu fracturi pentru că au oasele fragile, a declarat dr. Simona Cornea, medic Unitate Primiri Urgenţe (UPU) Făgăraş

Deşi este o cerinţă obligatorie, unii făgărăşeni, proprietari de immobile şi agenţi economici nu îndepărtează gheaţa de pe trotuare, astfel că medicii se aşteaptă în continuare ca oamenii să ajungă la urgenţe. În vreme de iarnă trebuie să fim precauţi atunci când ieşim din casă. Fiecare mişcare greşită ne poate trimite la spital. Entorsele, fracturile şi luxaţiile sunt cele mai frecvente afecţiuni care apar în sezonul rece, din cauza alunecărilor pe zăpadă.

Medicii specialişti susţin că este esenţial să nu lăsăm aceste mici accidentări netratate şi să ne prezentăm imediat la spital. În această perioadă trebuie să ţinem cont şi de încălţămintea pe care o purtăm. Specialiştii ne recomandă cizme sau ghete înalte, care să ţină strânsă articulaţia gleznei, dar care să aibă şi o talpă striată, pentru a preveni alunecările. Aşa încât, în zonele unde zăpada şi gheaţa nu sunt curăţate, aveţi mare grijă cum mergeţi. În plus, medicii recomandă persoanelor în vârstă să evite pe cât posibil deplasările.