Utilajele de deszăpezire, pe teren de la ora 3.00

DSCN3168Ninge ca în povești în toată Țara Făgărașului! Dacă pentru copii este o mare bucurie că în sfârșit au parte de zăpadă, pentru șoferi, neaua depusă pe carosabil e un coșmar. Pentru a curăța carosabilul, angajații Salco Serv au intervenit încă de azi noapte, de la ora 3.00 cu utilajele de deszăpezire. 6 utilaje sunt acum pe străzile din oraș, prioritatea numărul 1 fiind Bulevardul Unirii și arterele principale ale orașului. Vor interveni apoi pe toate străzile din cartiere. Însă misiunea este destul de îngreunată de depunerea în continuare a zăpezii.

Meteorologii au emis avertizări meteo în intervalul : 16 ianuarie, ora 20 – 17 ianuarie, ora 20
DSCN3162COD GALBEN

 Începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde treptat regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, precum şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

 COD PORTOCALIU

 În judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

  Notă: În celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi, în general, de 35..45 km/h.

sursa: Admnistrația Națională de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.