12584106_1116642468360872_1624343784_nDupă prima zăpadă mai consistentă din acest an apar și problemele. Un șofer care circula din direcția Brașov spre Sibiu, în zona Dealul Perșaniului, a ajuns cu mașina în șanț. Un cititor ne-a trimis poza de la fața locului.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate decât dacă este  necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată,  şoferii sunt sfătuiți să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină