viscol-zapada-drumuri-inchiseOficialii guvernamentali se pregătesc pentru cod roșu de ninsori și viscol. În această noapte, după ora 03:00, meteorologii ar putea să decreteze cod roșu de ninsori și viscol pentru județele Vrancea și Buzău. Oficialii guvernamentali sunt pregătiți cu aproximativ 700 utilaje de deszăpezire în sud-estul țării, fiind mobilizate patru autovehicule șenilate.

„Sunt intensificări de vreme severă în următoarele ore. Duminică dimineața, între orele 3 și 11, autoritățile sunt pregătite pentru cod roșu. În județele Vrancea și Buzău toate drumurile ar putea fi închise. Poliția închide drumurile, cine este pe drum trebuie să se retragă în parcare. Așteptăm ca ninsorile să crească în intensitate, au fost relocate utilaje de deszăpezire din Banat, Brașov și Cluj”, au declarat surse guvernamentale pentru capital.ro. Compania Naţională de Autostrăzi este pregătită să acționeze cu 682 de utilaje de deszăpezire și să intervină în situații extreme cu patru autovehicule șenilate.

„Situaţia s-ar putea înrăutăţi rapid, ni s-a comunicat că vine viscol în sud-estul țării, am avut mai multe şedinţe şi am decis ca toţi oamenii să rămână în bazele de deszăpezire. Nimeni nu pleacă acasă, toți directorii de la întreținere sunt consemnaţi la serviciu. Serviciile de deszăpezire sunt organizate ca să nu mai avem surprize că am fost luați pe nepregătite”, au mai declarat declarat sursele citate.

Sub avertizare cod galben vor fi judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi. În celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi, în general, de 35-45 de kilometri pe oră.