targul-de-craciun-de-la-sibiuCea de-a 9-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu, deschis între 20 noiembrie și 3 ianuarie, a confirmat încă o dată importanța acestui eveniment pentru Sibiu și pentru România precum și faptul că atrage din ce în ce mai mulți turiști, atât din țară cât și din străinătate.

Conform unui studiu realizat de tur-operatorul Edelweiss Travel, topul cererilor de pachete turistice pentru Târgurile de Crăciun a fost condus de Viena (Austria), urmat de Nuremberg (Germania), Sibiu (România), Praga (Cehia), Munchen (Germania) şi Milano (Italia). Numărul mare de turiști și vizitatori în general a crescut vizibil față de edițiile trecute, acest fapt fiind confirmat atât de către expozanții din târg cât și de operatorii turistici.

3499 copii au luat parte la activitățile educative din Atelierul lui Moș Crăciun, unde au învățat să facă figurine din aluat, să facă biscuiți de Crăciun, decorațiuni Pixel Art și să facă lumânări după străvechea tehnică a tragerii. Întrucât toate locurile la ateliere au fost și anul acesta rezervate încă dinainte de începerea Târgului, sunt deja în lucru planuri de a extinde activitățile și locurile de desfășurare a acestora. De asemenea, datorită numeroaselor vizite venite de la grupe și din alte localități, anul viitor va fi luată în considerare organizarea de excursii pentru copii la Atelierul lui Moș Crăciun.

Mai mult pe oradesibiu.ro