Se închid ultimele orfelinate din județ. Vizate și cele din Făgăraș și Victoria

 

manuta-copil-sliderDGASPC a pregătit proiectele pentru restructurarea centrelor mari, care vor fi înlocuite cu case de tip familial, locuinţe protejate, centre de zi. Vizate sunt unităţile de la Timişul de Sus, Brădet, Făgăraş, Rupea, Codlea şi Victoria

Finanţări europene şi naţionale pentru închiderea sau restructurarea centrelor mari din judeţ. Asta vor reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), care au anunţat şi care sunt centrele vizate: Timişul de Sus, Brădet, Făgăraş, Rupea, Codlea şi Victoria. În locul acestora, vor să înfiinţeze case de tip familial, locuinţe protejate, centre de zi.
De exemplu, restructurarea Complexului de Reabilitare Şcolară Brădet vizează construirea a 4 case de tip familial pentru 48 de copii cu dizabilităţi (12 beneficiari/locuinţă) şi a 4 locuinţe protejate pentru 24 tineri adulţi cu dizabilităţi (tip duplex, 6 beneficiari/locuinţă), în Brădet, în incinta actualului centru. Suprafaţa construită a unei case va fi de aproximativ 400 mp, acestea urmând a fi amenajate şi dotate conform standardelor în vigoare şi adaptate nevoilor beneficiarilor. Pentru acest proiect se doreşte finanţare din fonduri europene, în cadrul POR 2014-2020 Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, fiind considerat eligibil spre finanţare de către ADR  Centru. „Un alt proiect considerat eligibil spre finanţare din fonduri europene vizează reorganizarea Centrului de plasament «Casa Ioana» Rupea. Prin acest proiect, urmărim reducerea numărului de beneficiari la 25 locuri, modernizarea centrului de plasament şi înfiinţarea unui centru de zi cu o capacitate de 15 locuri. Suprafaţa totală reabilitată şi modernizată pentru cele două centre este de aproximativ 700 mp (se vor moderniza 14 dormitoare, băile aferente şi celelalte spaţii). Tot prin accesarea de fonduri europene, dorim să construim 4 case de tip familial, pentru 48 de beneficiari (12 beneficiari/locuinţă), la Victoria, pe un teren în suprafaţă de 3000 mp, dat în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 25 ani, de către Primăria Victoria”, a explicat Gheorghe Durnă, director DGASPC Braşov.

Prin finanţare de la buget, prin Programele de Interes Naţional, DGASPC Braşov va închide şi centrul de plasament „Floare de Colţ” din Făgăraş şi va construi, în localitate, mai multe case de tip familial.

Mai mult pe bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.