Ce trebuie să faci în noaptea dintre ani ca să ai noroc tot anul

mesaje_de_anul_nou_64403700_34941700În noaptea dintre ani, unii oameni respectă o serie de tradiţii şi superstiţii ca să aibă noroc în următorul an. Aşa că, pe lângă obiceiurile tradiţionale, poți să te ghidezi şi după alte tradiţii internaţionale ca să ai noroc în 2016.

Iată ce să faci:

Vâsc în casă

În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguţă de vâsc. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții despre care se spune că aduce noroc în anul ce vine.

Mâncaţi 12 boabe de struguri. 

În Spania, dar şi în mai multe ţări latine, strugurii sunt purtători ai norocului. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri la miezul nopţii, vei avea 12 luni îmbelşugate, dulci şi pline de sănătate.

Bani

Să ai bani asupra ta atunci când bate miezul nopții, de Revelion, este una dintre tradițiile legate de șanşele de câștig în următoarele 12 luni. Începe încă din noaptea dintre ani să strângi bani într-un borcan, în care să pui orice fel de sumă, în fiecare zi a anului. În felul acesta, şansele tale de câştig bănesc se află în permanenţă pe o pantă ascendentă.

Fără certuri

Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situaţii tensionate. Împacă-te cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat.

Fructe rotunde în casă

Chiar dacă nu eşti un fan al fructelor, este recomandat ca în noaptea dintre ani să ai fructe rotunde în casă. Forma sferică este considerată perfectă, fiind asociată cu continuitatea.

Sparge paharele vechi

Scapă de vesela veche sau ciobită şi cumpără ceva nou pentru casă.

Nu mânca pui

Poţi pune orice pe masa de Revelion, mai puţin preparate din pui. De ce? Se spune că această pasăre alungă norocul cu cotcodăcitul ei şi te trage în trecut.

Mănâncă peşte

Peştele este echivalentul biblic al abundenţei şi al renaşterii.

Poartă ceva roşu sau ceva nou

Creşte-ţi şansele de a avea o viaţă intensă şi pasională, dar şi plină de noutăţi în noul an, purtând ceva roşu pe tine sau ceva nou sau nepurtat până în noaptea dintre ani.

sursa ziuadeconstanta.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.