dridif
În loc să-i criticăm pentru comportamenul lor, am face mai bine să le arătăm că se poate trăi și altfel…”, au fost cuvintele hotărâte ale persoanei care a venit cu propunerea de a investi în copiii de etnie romă din satul Dridif, comuna Voila.

Astfel un grup de voluntari din Țara Făgărașului și-a început activitatea în luna august 2014, folosind ca spațiu al întâlnirilor, Căminul Cultural din satul Dridif.

În cadrul întâlnirilor cu copiii romi s-au desfășurat activități educative printre care se pot enumera: povești cu tâlc și povețe, cântece educative, precum și ateliere de cusut, pictură și alte creații, la care copiii au fost bucuroși să participe.

O parte dintre copiii care au participat, deoarece provin din familii cu dificultăți de ordin social și financiar, a manifestat un comportament  problematic cu ocazia primelor întâlniri, însă, grupul de voluntari nu s-a descurajat. În timp, copiii au simțit că voluntarii chiar le vor binele, ceea ce a făcut ca acești copii să devină respectuoși, prietenoși dovedind prin atitudinea lor că prețuiesc aceste întâlniri educative.

În momentul de față, voluntarii se întâlnesc lunar. Aceștia ne-au declarat: „Știm că este doar o picătură în mare, dar, de asemenea, știm că marea este formată din picături.” Acești voluntari au la bază ideea următoare: calitatea societății de mâine este dată de felul în care îi educăm pe cei care astăzi sunt copii.

Grupul de voluntari manifestă recunoștiință față de conducerea satului care a oferit suport, punând la dispoziție localul unde se desfășoară întâlnirile.

Suntem si pe:
0